Alicia Holsken wint in Düren

Düren – Zondag 2 Augustus heeft bokster Alicia Holsken op een internationale boksontmoeting de eerste wedstrijd van het boksseizoen gewonnen. Holsken, uitkomend voor The Golden Gloves Eindhoven, stond tijdens het grote jaarlijkse boksevenement op de Annakirmes in Düren tegen de Vice-Duits Kampioen Hamran Gafar (TV Vreden). Over vier ronden was het Eindhovense talent duidelijk de sterkere bokser en ze wint dan ook met een unanieme jurybeslissing.

Holsken Duren

Voor Holsken is dit een goede start van het Olympisch seizoen, waarin kwalificatie en deelname aan Rio 2016 centraal staat. Via verschillende internationale wedstrijden en toernooien zal het Brabantse talent zich uiteindelijk door middel van een top vier notering op het Wereld Kampioenschap of een top twee notering op het Europese Kwalificatietoernooi moeten plaatsen voor de Olympische Spelen 2016.

Helaas maakte Aito Koster de reis voor niks. De partij van Koster tegen de Hessen kampioen 64kg Sevak Miroyan werd beslist op de weegschaal. Op de weging bracht zijn tegenstander maarliefst 70.5 kilogram op de schaal, vanzelfsprekend vond deze partij dus geen doorgang.