‘IkBoks!

Weerbaarheid in de wijk en Zelfvertrouwen op school’ is een project in het kader van Sportimpuls. We richten ons op het Eindhovense stadsdeel Woensel Noord. En met name de wijken: De Tempel, Vlokhoven, Woenselse Heide, Jagershoef, Rapenland en ’t Hool.

De sportdeelname van kinderen, jongeren en ouders blijft hier achter. Eén oorzaak is dat het huidige aanbod te weinig aansluit bij de vraag en (financiële) mogelijkheden van de kwetsbare doelgroep.

Daarom willen we dat kinderen én hun ouders kennismaken met de bokssport en ervaren wat voor mooie sport dit is. Ons brede boksgerelateerde aanbod met bewegings- en afweertechnieken draagt bij aan het leren omgaan met pesten en groepsdruk, maar ook samenspel en fairplay. Deze lessen zijn laagdrempelig te beoefenen op school en bij onze club The Golden Gloves.

De interventies Vechtsporten Voor Iedereen gecombineerd met Respons van het NIVM maken het mogelijk kinderen en jongeren in de leeftijd van 9-16 jaar te bereiken met dé kracht van de bokssport. Sportformule en Woonbedrijf zijn belangrijke partners.

Wil je gratis een reeks bokslessen volgen bij ons? Neem dan contact op met onze samenwerkingspartner Sportvision.