Alicia Holzken naar Felix Stamm toernooi

Warsaw – Van 9 t/m 12 September neemt de Eindhovense bokster Alicia Holzken deel aan het Felix Stamm tournooi in Warsaw, Polen. Samen met Europees Kampioen Nouschka Fontijn en bondscoach dames Abdul Fkiri reist Alicia naar Polen voor dit zeer sterk bezettte toernooi. In voorbereiding op het Felix Stamm toernooi neemt het team deel aan een trainingskamp op het Duitse Olympisch sportcomplex in Schwerin.

In polen treft Alicia in haar poule onder andere de huidige nummer 1 van de wereld de Amerikaanse Marlen Esparanza plus nog vele andere top genoteerde boksers uit Kazachstan, Rusland, China, Mongolie etc.

Voor Alicia is dit het eerste serieuze toernooi en meetmoment in het Olympisch seizoen, waarin kwalificatie en deelname aan Rio 2016 centraal staat. Via verschillende internationale wedstrijden en toernooien zal het Brabantse talent zich uiteindelijk door middel van een top vier notering op het Wereld Kampioenschap of een top twee notering op het Europese Kwalificatietoernooi moeten plaatsen voor de Olympische Spelen 2016.