Cuppen wint OZNK, Kerkoerle en Heffels debuteren uitstekend

Eindhoven –  Afgelopen weekend was Eindhoven weer het middelpunt van boksliefhebbend Nederland met de finales van het OZNK boksen. Er zijn top presentatie geleverd door de boksers van The Golden Gloves. Sven Cuppen wint van de geroutineerde Omar Temurow, Jazz Heffels en Renzo Kerkoerle debuteren met een nipt verlies tegen ervaren tegenstanders maar mogen trots zijn op hun wedstrijd!

De grootste uitdaging in de nog prille carrière van Sven Cuppen stond hem dit weekend te wachten. De in Duitsland woonachtige Rus Omar Temurow, NRW kampioen, meer dan 30 wedstrijden ervaring en op menig internationaal toernooi in de prijzen gebokst.

Sven Cuppen begint de strijd wat slordig en onbezonnen en wordt daar ook direct op afgestraft door zijn geslepen tegenstander: de toon is gezet! Niet geïmponeerd blijft Sven bewegelijk en actief en maakt de duidelijke en mooie treffers. De laatste ronde is het alles of niets voor Temurow. Een slotoffensief waar aan beide kanten rake klappen vielen. De winst gaat verdiend met 3-0 naar Sven Cuppen!

Renzo Kerkoerle bokste zaterdag zijn eerst partij, hij heeft geknokt als een leeuw in een Eindhovens onderonsje tegen Joost van Eerd (Muscle Fit). Joost met al een aantal wedstrijden ervaring en een aanzienlijk lengte voordeel had het zichtbaar moeilijk met de compacte Renzo. Helaas geen winst, maar wel een debuut met potentie!

Jazz Heffels, de altijd behouden bokser, heeft gisteren eindelijk zijn ware aard laten zien tegen zijn bewegelijke Belgische tegenstander. Een mooie partij tegen een meer ervaren tegenstander die net het jury-voordeel naar zich toe kan trekken. Niettemin een uitmuntend debuut waar we verder op kunnen bouwen!

Namens bestuur en trainers van The Golden Gloves een grote pluim naar de vrijwilligers voor hun belangeloze inzet, Sportvision voor het gebruik van hun geweldige ruimte en District Zuid voor de organisatie OZNK.

 

VOLLEDIGE UITSLAGEN OZNK