De Jeugd heeft de toekomst in Eindhoven

Eindhoven – Een totaal van dertien partijen konden er gematched worden tijdens de Nationale Jeugddag Boksen in Eindhoven bij Sportcentrum Sportvision. De partijen van de scholieren, cadetten en junioren waren wederom van een uitmuntend niveau!

Voor de pauze een aantal toppartijen waaronder Sies Menten (Verhaegen Sport) tegen Dorus Stokman (Teus de Kruyf). Sies en Dorus ontliepen elkaar niet veel, de Limburger is echter net iets sneller op zijn voeten en met zijn acties en wint de partij.

Een andere uitblinker is Levi Kroll (Teus de Kruijf). Staz Broekhoven (BV Assen) bokst dapper, maar de rechtsvoorstaande Kroll maakt met zijn gedoseerde en bewegelijk aanvallen een uitstekende indruk en wint daarmee de partij met 3-0.

Van The Golden Gloves komt dan Amy Holzken in de ring. In nog geen jaar bokslessen nu al voor haar 3e partij, en wat voor één! Met mooie krachtige combinaties weet haar tegenstander Rodermond zich geen raad. Binnen een ronde ziet ook de hoek van de tegenstander dat in en wordt de handdoek gegooid. Winst op punten TKO-1 voor Amy Holzken.

Na de pauze staat er een echte kraker op het programma tussen de twee routiniers in het scholierenboksen in Nederland: Sven Cuppen (The Golden Gloves) en Nicky Wemer (Teus de Kruyf). De twee jongelingen kennen elkaar door en door van de sparringen, demonstraties en jeugddagen en zetten de beste partij van de dag neer. De meer aanvallende Wemer heeft vandaag moeite met de mooie bewegelijke acties van Cuppen. De winst gaat met 3-0 naar de Eindhovense bokser Sven Cuppen.

Daaropvolgend een andere toppartij tussen de talentvolle Drani Daku (Anda Gym) en Roy Haenen (SC Maastricht). Daku bokst snel en explosief en kan daarmee zijn dappere tegenstader uit Maastricht van winst weerhouden. Winst op punten met 3-0 voor Daku.

Laatste partij van de avond is die van Roell Vlemmix van The Golden Gloves. Vlemmix brengt met zijn 1.90 meter slechts 63 kilogram op de schaal en neemt het op tegen Platenkamp van Private Victory Borne. Vlemmix heeft zijn schroom van zich afgeworpen en bokst lekker brutaal. Duidelijk sterker dan zijn tegenstander wordt de partij gestopt in de 1e ronde en winst op TKO-1 voor Vlemmix!

De stijlprijzen voor beste technische boksers van de dag zijn voor Sven Cuppen (The Golden Gloves) en Levi Kroll (Teus de Kruyf).

uitslagen