Jawad en Djiby verliezen in Rotterdam

Rotterdam – Tijdens de halve finales van de Zuid Nederlandse Kampioenschappen boksen, zaterdag 10 oktober j.l. bij Van ‘t Hof in Rotterdam, hebben Jawad Hasanzadeh em Djiby Diagne zich niet weten te plaatsen voor de finales in Eindhoven.

Djiby heeft in zijn halve finale de zwaarst mogelijke loting getroffen. Hij staat tegen regerend Nederlands Kampioen Xavier Kohlen (BV de Amateur). De Eindhovenaar begint uitstekend aan de partij en zet met aanvallend boksen en zuivere treffers de eerste ronde duidelijk op zijn naam. In de loop van de tweede ronde laat Djiby het tempo steeds meer aan Kohlen, die daarmee de tweede ronde wint. De laatste ronde is dus beslissend. In de derde ronde weet Djiby niet het tempo te maken, komt regelmatig in de clinch waar Kohlen dan slim als winnaar uit komt. Een nipt verlies voor Djiby Diagne.

Jawad Hasanzadeh staat tegenover het Rotterdams talent Seyit Yigit (Mesa). Jawad begint wat timide aan de partij, komt niet altijd goed uit met zijn stoten in de eerste ronde, en verliest de ronde. In de tweede ronde gooit Jawad het roer om en neemt het heft in handen. Na een kleine halve minuut echter loopt Jawad onbesuisd op een zwaaihoek en gaat languit tegen het canvas. Net zo snel als hij naar de grond gaat staat hij echter tot ieders verbazing weer op zijn voeten! Nog meer gebrand dan daarvoor neemt Jawad het heft in handen na zijn knock-down en toont een ongekende vechtlust waarmee hij de tweede ronde duidelijk naar zich toe trekt. De laatste ronde is Jawad niet meer te stoppen, hij ontketent al zijn Duivels en drie minuten lang weet zijn tegenstander niet waar hij het moet zoeken. In de laatste minuut krijgt Yigit een staande 8-tellen om bij te kunnen komen, en is zichtbaar opgelucht als de gong voor het einde van de partij gaat.

Zelfverzekerd keert Jawad Hasanzadeh terug naar de hoek. Verbazing alom dan als de uitslag bekend wordt gemaakt: 2-1 in het voordeel van de Rotterdammer. Een teleurstelling voor Jawad, winaar voor het publiek maar niet voor de jury. Boksen is en blijft een jury sport, felicitaties dan ook voor de tegenstander.

Beide boksers een compliment, ondanks verlies, een groot compliment van de trainersstaf voor de inzet afgelopen zaterdag!