KOSTER KAMPIOEN

Rotterdam – De boksers van Eindhovense boksvereniging The Golden Gloves hebben uitstekend gepresteerd op het NK boksen in het topsportcentrum Rotterdam. Vier deelnemers hebben even zoveel medailles mee naar Eindhoven genomen, te weten, één maal brons, twee maal zilver en één maal goud.

Wesley Vriens veroverde in het weltergewicht de bronzen medaille, terwijl Djiby Diagne in dezelfde klasse zilver veroverden. Diagne’s partij werd helaas verloren bij de medische keuring, waar hij op een in de halve finale opgelopen oogblessure werd afgekeurd. Junior Niek Plugers won een uitstekende halve finale, maar moest tijdens de finale in Beermans (Almere) helaas zijn meerdere erkennen.

De enige Eindhovense kampioensgordel werd veroverd door Aito Koster in de jeugd 64 kilogram A-klasse. Tegen de titelhouder en gedoodverfd favoriet Stevan Djokic (ABCC) liet Koster de bokswereld op zijn grondvesten schudden. Als underdog overklast Koster met technisch perfect boksen zijn Apeldoornse tegenstander en wint afgetekend met 3-0. Hiermee heeft de talentvolle jongeling zich duidelijk in de kijker gespeeld voor de nationale selectie en uitzending naar interlands en toernooien.