Sfeervolle start Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven

Eindhoven – De Zuid Nederlandse Kampioenschappen en Noord Nederlandse Kampioenschappen zijn uitstekend van start gegaan in Eindhoven. In een afgeladen zaal werd er vool elke centimeter in de ring gestreden.

Voor aanvang van de wedstrijden, stipt om 19:00 uur, is er door de organisatie begonnen met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van en uit respect voor de ons recent ontvallen trainer van BC de Amateur, John Huiveneers.

Daarna kon het boksen beginnen, met een demonstratie tussen de jonge talenten Chester Jeans (RBV Nicolaas) en Sven Cuppen (The Golden Gloves Eindhoven). Een partij waar de elite boksers nog wat van op kunnen steken. Boksen uit het boekje van beide kanten, goed technisch onderbouwd en snelle acties over en weer. Twee toppers in spé om naar uit te kijken! Ook de tweede partij is een partij tussen twee jonge technische toppers in spé: te weten Ginaro Verhoeven (Aleco) en Roy Haenen (SC Maastricht). De Maastrichtenaar Haenen weet zijn lengtevoordeel uitstekend te benutten, maar ook Verhoeven komt door met leuke snelle combinaties. De meeste duidelijke treffers worden gemaakt door Haenen die zich daarmee de eerste kampioen van Zuid Nederland van het toernooi mag noemen!

Aan het zuidelijke programma toegevoegd waren een aantal 1/8e finales van het NNK. Zo goed als het met het boksen gaat in Nederland was er in enkele klassen in zowel Zuid als Noord een extra ronde nodig! Voor de pauze zijn alle 1/8e finales van zowel Noord als Zuid afgewerkt met een aantal erg attractieve partijen met veel vuurwerk. Een uitblinker bij de 1/8 finales mag de bokser Wageningen van RBV Van ‘t Hof toch wel genoemd worden.
Na de pauze is er voortgezet met een prachtige finale tussen Eric Janssen (Muscle FIt) en Koen Boosters (Fuiyama Gym). Een Brabants onderonsje tussen Eindhoven en Den Bosch, maar ook een clash tussen stijlen, de technische Janssen tegen de fysieke Boosters. Een partij die het publiek ouderwets op de banken brengt. Een wedstriijd waar het dicht bij elkaar ligt kan Boosters op basis van kracht en inzet de winst naar zich toe trekken en mag zich kampioen van Zuid Nederland noemen!

Één A-klasse partij staat er op het programma deze avond: tussen Naser Shala en Rex Meijer. Wat een fantastische pot bokst Rex hier. Hogeschool boksen, snelheid, variatie, wegdraaien, counteren helemaal compleet! Een fantastisch compliment voor Rex Meijer van Van ‘t Hof die in zijn kwartfinale Elite A-klasse -64 kilogram verreweg de beste bokser van de avond genoemd mag worden.

Als laatste partij wordt het publiek nog vermaakt door de twee superzwaargewichten Gorski (BC Venray) en Kroon (Demirci Maastricht). In een knetterharde partij waar de rake klappen over en weer vallen is Urly Kroon uiteindelijk de beste boksers en tevens Kampioen van Zuid Nederland.
Afsluitend complimenten aan alle supporters voor hun steun, de trainers en boksers voor hun deelname en inzet, de scheidsrechters en juryleden, en natuurlijk de ringarts Dr. Bouten. Een speciale dank mag daarnaast nog uitgaan naar Tom de Raad die de afgelopen weken tientallen uren heeft gestoken in het rondkrijgen van de programma’s, de DTC-ers Ben van Til en Wim Dieckmann die het volledige technisch vlak super onder controle hebben gehouden, districts penningmeester Jos van de Akker, de ring officals Els van Hak en Tiny van Hoof voor de uitmuntende leiding en de vrijwilligers van The Golden Gloves voor de mooie organisatie!

Een laatste kritische noot voor de boksers en trainers die om verschillende redenen afmelden, waardoor een programma van 25 partijen uiteindelijk op 16 partijen af wordt gesloten.

UITSLAGEN