Szpigiel en Diagne winnen op FFMAN 2015

Den Haag – Op het jaarlijkse Haagse boksfeestje Food Fight Music All Night hebben Djiby Diagne en Rafal Szpigiel hun wedstrijden gewonnen. Wesley Vriens bokst een goede partij maar komt te laat in de wedstrijd op stoom om ook de winst te kunnen claimen.

Rafal Szpigiel begint wat voorzichtig tegen de Delftse Joery Bouter. In de tweede en derde ronde wordt het krachtsverschil echter duidelijk zichtbaar en staat Bouter te wankelen op zijn benen. Winst Rafal 3-0.

Vriens bokst tegen de Hagenees Jaber Dahou. In de eerste ronde heft Wesley het moeilijk net de 1.90 meter lange technicus. In de tweede ronde lukt het steeds beter Dahou te bestrijden. De derde ronde laat Wesley zien uit het juiste hout gesneden te zijn en wint de ronde duidelijk. Helaas te laat en een 2-1 verlies op punten.

Djiby Diagne mocht aantreden in de hoofdpartij van de avond tegen de Haagse Nederlands Kampioen Brian Nisia. Djiby laat zij niet intimideren door de schare supporters en neemt het initiatief. Met name de tweede en derde ronde zet hij Nisia vast in de hoek. Bokstechnisch niet het mooiste schouwspel, maar wel een effectieve bestrijding van de technisch sterker tegenstander. Djiby wint met 3-0.

Desalniettemin gaat toch Brian Nisia als grote winnaar de ring uit. Na afloop van de wedstrijd vraagt hij zijn vriendin ten huwelijk, het antwoord luidt ja!

Gefeliciteerd namens The Golden Gloves!