Uitstekend boksen tijdens finaledag ZNK

Eindhoven – Een 19-tal finalepartijen voor het Zuidnederlands kampioenschap werden er gebokst in Eindhoven waar het programma startte met uitstekend scholieren en kadetten boksen. Er was veel publieke belangstelling in de sfeervol verlichtte zaal van The Golden Gloves.

De Eindhovenare brachtten in de Ring Selena Snoek, Owen Mesters en Aron Jeucken. Selena wint met overtuigend boksen van de Amy Wijnands en is met 3-0 Zuid Nederlands Kampioen -62 kilogram! Owen Mesters bokst net iets te slordig tegen Kevin Heijnen en redt het niet in de finale, hij verliest maar is wel vice-kampioen van Zuid Nederland. Een enerverende 1e ronde van Aron Jeucken tegen Donny Dautzenberg (Olympia ’75). In de 2e ronde wordt de wedstrijd abrupt beeindingd als Dautzenberg neer gaat. Onduidelijk is voor de jury en scheidsrechters de oorzaak, botsing of stoot, wordt op basis van een unanieme beslissing in de eerste ronde Aron Jeucken als Kampioen van Zuid Nederland -56 kilogram uitgeroepe.

Voor de pauze waren het de jeugdboksers die de show stalen met onder andere uitblinkers als Selena Snoek (Golden Gloves), Kevin Heijnen (Aleco) en David van den Berg (de Amateur).

Na de pauze ging het publiek op de banken voor een spetterende knockout leverstoot van Michiel Partoens van Verhaegen Sport.
Bijzonder goed was ook het optreden van Alex Tros van Energetic Training uit Horst. De lange half zwaargewicht bokste met een bijna Cubaanse stijl een technisch uitstekende partij tegen de Rotterdammer Cheng Geng.

Alle deelnemende boksers en clubs hartelijk bedankt en aan de vrijwilligers van The Golden Gloves en de leden en DTC district Zuid Holland en District Zuid een groot compliment voor de organisatie!

Jeremie Besson
Voorzitter District Zuid