Zuid Nederlandse selectie oogst medailles in Kopenhagen

Kopenhagen – Een selectie boksers uit Zuid Nederland aangevuld met boksers uit Assen en Nieuwegein, heeft op de Hvidovre Box Cup in Copenhagen uitstekend gepresteerd. Twaalf deelnemers hebben maar liefst 10 gouden en 2 zilveren medailles veilig gesteld. Een knappe prestatie op een sterk bezet toernooi met verschillende teams uit Denemarken, Engeland, Zweden, Noorwegen, Cyprus en Nederland.

Eerste partij van The Golden Gloves was voor Aito Koster op zaterdag. Hij trof in de halve finale een sterke Engelsman De onorthodoxe bokser, met een lage dekking, maakte het Aito erg lastig. De eerste ronde verliest Aito dan ook. Een planwijziging en uiterste inspanning van Aito maken het verlies in de eerste ronde goed. Koster wint op punten: 2-1.

Tweede halve finale partij was voor Dahir Mohamed, tegen de kampioen van Cyprus. De Cyprioot had weinig kans tegen de langer Dahir, die met nette combinaties vanuit de afstand punten maakte. Duidelijke winst op punten voor Dahir Mohamed: 3-0

De derde partij op zaterdag was voor Alicia Holsken. Alicia bokste tegen een erg lange dame die haar op afstand probeerde te houden. Met explosieve combinaties kon Holsken toch steeds haar punten pakken. De winst kwam nooit in gevaar, dus ook een overtuigende 3-0 voor Alicia.

Laatste partij op zaterdag was voor Wesley Vriens. Helemaal afgereisd naar Denemarken stond hij in de finale tegen een Rotterdammer. De eerste ronde gaat lange tijd gelijk op, Wesley is echter iets te passief waar zijn tegenstander gebruik van maakt en de ronde op zijn naam zet. De tweede ronde draait Vriens de rollen om en aan het eind van deze ronde zit zijn tegenstander in serieus zwaar weer, hij wordt gered door de bel. Derde ronde wil Wesley de partij naar zich toe trekken maar loopt hij twee keer op een zware leverstoot. De energie ontbreekt hem dan om de ronde naar zich toe te trekken. Geen winst, wel een leeuwenhart en goede partij voor Vriens!

Eerste finale partij op zondag was voor Aito Koster. Tegen een sterke rechtsvoor-staande Zweed bokste Aito een uitstekende partij. Met een snelle voorhand en strakke treffers was hij zijn op een KO loerende tegenstander regelmatig te snel af. Goud voor Aito Koster na winst op punten tegen Zweden.

Dahir Mohamed bokste de tweede finale van de ochtend tegen een fysiek sterke Deen. De eerste ronde werd Dahir verrast door de harde hoeken van zijn tegenstander en deze verliest hij dus ook bij alle drie de juryleden. Dahir herpakt zich echter uitstekend in de derde ronde, door de knokpartij te ontwijken en uit de afstand zijn treffers te maken. Dit zet hij voort in de derde ronde, en dus een unanieme winst en gouden plak voor Dahir Mohamed!

Onze derde aan laatste finalist is Alicia Holsken. Alicia laat er geen gras over groeien, na de eerste combinatie gaat haar Deense tegenstander letterlijk op de knieën en krijgt 8-tellen. Na deze 8 tellen maakt Alicia het direct af en wordt de handoek in de ring gegooid door de Deense hoek. Winst op TKO 1e ronde en goud voor Alicia Holsken.

Alle resultaten:

Gradus Kraus (BC Xhofleer): Goud, Junioren A -48kg
Brian Vossen (BC Xhofleer): Goud, Junioren A -54kg
Carlo Klouwen (BV Assen): Goud, Junioren A -60kg
Akram Essakilli (BC de Amateur): Zilver Jeugd A -57kg
Sammy Wagensveld (De Voltreffer): Goud Jeugd A -69kg
Jordy Xhofleer (BC Xhofleer): Goud Jeugd A -70kg
Alicia Holsken (The Golden Gloves): Goud Elite Dames A -54kg
Michaela Helmesova (BC de Amateur): Goud Elite Dames A -57kg
Dahir Mohamed (The Golden Gloves): Goud Elite B -60kg
Wesley Vriens (The Golden Gloves): Zilver Elite B -69kg
Umut Aydin (BC Xhofleer): Goud Elite A -60kg
Aito Koster (The Golden Gloves): Goud Elite A -64kg