Holzken en Hassanzadeh winnen op Bep van Klaveren Memorial

Rotterdam – De Eindhovense boksvereniging The Golden Gloves was goed vertegenwoordigd op het spektakelstuk dat op maandag 19 september in de Maassilo de aftrap voor het nieuwe boksseizoen betekende: De Bep van Klaveren Memorial 2016. In een Nederlandse Selectie van 8 personen mochten Hassanzadeh en Holzken de klassen Heren -64 kilogram en Dames -51 kilogram bezetten. Beide boksers winnen hun partij, Hassanzadeh op punten met 2-1 en Holzken op Technisch Knock-Out.

Team NL Bep van Klaveren

In de aanloop van de Memorial wordt duidelijk dat de Duitse tegenstander van Jawad Hassanzadeh met een blessure heeft afgemeld en moet er in het weekend overhaast een nieuwe tegenstander worden gezocht. Helaas laten de Duitse equipe het afweten en moet er naar een lokale oplossing gezocht worden. Dit blijkt niet de minste: de 18 jarige, rechtsvoor staande, Brandon Mullenberg wordt met 5 kilogram zwaarder en 2 maal het aantal wedstrijden een hele kluif voor Hassanzadeh.

Jawad komt zoals altijd onverschrokken de ring in en zoekt de aanval. Hij doet dit deze wedstrijd opvallend beheerst, en maakt rake treffers, wat ook door de juryleden gewaardeerd wordt. Gedurende de tweede ronde lijkt het dan alsof Hassanzadeh de wedstrijd langzaam maar zeker uit handen laat glippen. Niks blijkt echter minder waar, na een peptalk in de tweede minuut rust bewaard Hassanzadeh het best voor het laatst en trekt beslist ronde drie en de partij in zijn voordeel. Een knappen 2-1 zegen van Jawad tegen een van Nederland’s talenten voor de komende jaren! Uiteraard ook veel respect voor Mullenberg die ook op korte termijn invalt!

Alicia Holzken lijkt in de ervaren, lichtvoetige Diana Loichinger ook een geduchte tegenstander te hebben. Vanaf start eerste ronde lijkt Holzken er echter weinig zin in te hebben om 4 x 2 minuten in de ring te staan. Een waar spervuur van goed geplaatste combinaties brengt het publiek op de banken. Wonder boven wonder overleeft de Duitse de eerste ronde. Daar is ook alles mee gezegd, want Holzken gaat haar tweede ronde met dezelfde sloopwerkzaamheden verder. Hierdoor moet de Duitse bij haar tweede acht tellen in bescherming worden genomen en de wedstrijd is afgelopen. Een indrukwekkende Technisch Knock-Out van Alicia Holzken in aanloop naar haar deelname aan de Europese Kampioenschappen in November dit jaar!